Kunst i Herning og i Paris

Af Bente, 19. marts 2011

Ingvar Chronhammar har et kunstværk stående på en mark i  Birk udenfor Herning. Kunstværket er temmelig højt og hedder Elia. Det er fra 2001. Jeg har været oppe at gå på det og kikket ned i dens indre. Det runger hult, når man banker på det. Trappetrinnene er meget højere end på en normal trappe, så man skal have benene i orden inden man begiver sig derop.  Indimellem spyr det ild ud, men jeg har ikke set det og ingen ved vist hvornår det sker. Da jeg første gang så Elia tænkte jeg at det var vanvittigt at sætte en sådan stor sort kolos op. Jeg har stadigvæk ikke helt accepteret at det skulle være kunst. Ingvar Chronhammar  kan man læse mere om  på Kunst.dk, som Kunststyrelsens Billedkunstcenter der står bag.På denne hjemmeside  kan man studere  nulevende danske kunstnere og se uddrag af disses værker på  kunst.dk .

"Elia" af Ingvar Chronhammar

I Herning har jeg set Carl- Henning Pedersen og Else Alfelts Muséum, hvor arkitekturen er noget helt særligt .I 1992-93 blev museet udvidet med en tilbygning, der rejser sig som en mægtig bjergtinde ved siden af den eksisterende runde bygning. Tilbygningen har form som et tresidet prisme, hvis ene side er af glas, mens de to øvrige er beklædt med blå keramiske fliser malet af Carl-Henning Pedersen.

Carl-Henning Pedersens Museum i Birk ved Herning

Jeg ser på kunst, når jeg er på rejser. F.eks. har jeg i juni 2009 været i Paris og  Musée du Quai Branly. Museet  er ret nyt. Er tegnet af den kendte arkitekt Jean Nouvel.

Museet ligger ikke langt fra Eifeltårnet:


På ydersiden af museet gror planter vertikalt:

Planter på ydersiden af Musée du Quai Branly, Paris

Noget helt specielt ved bygningen er at der ligesom er hæftet rum på bygningen som “stikker ud”.

Musée du Quai Branly, Paris

Musée du Quai Branly, Paris

Kunst bliver vist i store mængder; fra Afrika, fra Asien, fra Oceanien og fra Amerika.

Kunst fra Nigeria

Jeg så her kunst i mange variationer. Ovenfor smuk kunst fra the aboriginals i Australien.

Kunst i Paris er lig med Musé de Louvre. Ved vores besøg i Paris sidste gang så vi imidlertid kun Louvre udefra:

Der kommer mere om kunst i  Paris i andre indlæg.

Efterlad et svar

Panorama Theme by Themocracy